O autoru bloga

NARATIVNA BIOGRAFIJA

 

Zovem se Slađana Cvetković, rođena 1974. godine u Babušnici. Radim kao profesor razredne nastave  u izdvojenom kombinovanom odeljenju u Donjem Striževcu (jugoistočna Srbija), matične  OŠ  “Despot Stefan Lazarević“  Babušnica, 20 godina.  Završila sam Pedagošku akademiju u Pirotu i  Učiteljski fakultet u Vranju.

Ovu profesiju sam izabrala iz ljubavi i želje da budem učiteljica. Rad u kombinovanom i seoskom odeljenju prihvatila sam kao izazov i mogućnost za lični razvoj i razvoj dece koju podučavam. Njegove specifičnosti  pretvaram u prednosti, odnosom prema učenju,  stvaralačkim i kreativnim duhom. Veoma mi je važno da učenici nauče kako se i zašto uči, da osete zadovoljstvo tog procesa i da kroz njega razvijaju svoje potencijale i veštine za 21. vek. Kroz zanimljive radionice,  projekte i inovativne metode, medjupredmetnu i medjurazrednu korelaciju, učim i menjam se zajedno sa njima.

Saznavanje novog, umetnosti i eksperimentisanje su moje potrebe. Volim da razmenjujem iskustva i radim u timu i na projektima. Neki  projekti  su: Multimedijalni pristup nastaviTwinning projekatMoja  škola – škola  bez nasiljaRuka u testuInnovate Your DreamsMy Magical Dust; autorski:  Obnovite svoju energijuOd  umetnosti  i zanata do tržišta – projekat DONA , Kroz istraživanje i igru do OIE;  radovi:  Ideje menjaju svet,  Obnovite svoju energiju ,  Čitanje s razumevanjem, matematika i kreativnost ,  Prostor za mišljenje i stvaranje  itd. Neke radove sam predstavljala na stručnim skupovima, neki su u bazama znanja.

Član sam  Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.